HTML

Kinga Goes to Amsterdam

Kinga kalandjai Amszterdamban.

Living in Amsterdam


Ezt mondjátok ti

  • Mdavid89: Jó gyűjtés. Még néhány érdekesség: iranyamszterdam.hu/erdekessegek-amszterdamrol/#erdekessegek (2016.11.24. 22:50) Szuper érdekességek
  • ogrebike: Hello Kinga! Láttam a negatív tapasztalataidat és szeretnék érdeklődni, hogy ki szeretnénk menni ... (2012.07.23. 14:48) Amszterdam fárasztó
  • bpalesz: Helló Kinga!Bocs a zavarásért ,csak az lenne a kérdésem,hogy bármelyik bringaboltban hozzá lehet j... (2010.09.14. 08:14) Goodbye bike, hello bike
  • Kardhal: és az aduval sose spórolj (2010.08.15. 00:18) Fietsen in bos
  • alíz csodaországban: igen, de lassuk be, hogy az unnepsegen is total elaztal volna es azon mit sem segit az ingyen bkv (2010.07.23. 15:44) Hup Holland Hup

A Chili

05
10

Tegnap elhatároztuk, hogy felhagyunk a "tízpercreberakomamikróbaéskész" kajákkal és főzni fogunk. Mégpedig chilis babot, mert azt Zsófi istenien tudja elkészíteni. E nagy ötleten febuzdulva felkerekedtünk és elmentünk az Albert Heijn-be (ami olyan kb mint a Kaiser mondjuk), és nagy szakértelemmel megvettünk mindent. De tényleg, addig válogattuk a kukoricakonzerveket, míg spóroltunk 79 eurocentet.

Mivel még volt egy programunk vacsora előtt, átmenni Edináékhoz megnézni a kecójukat (ami elég király), azt a fantasztikus logisztikai koncepciót dolgoztuk ki, hogy összekeverjük a hozzávalókat mielőtt elmegyünk, hogy hazaérve már csak főzni kelljen és kész is (igen, itt egy kicsit visszaköszön az alapvetően elkerülni kívánt "tízpercreberakomamikróbaéskész" koncepció, de remélem a különbség érezhető). Zsófi össze is vegyítette a cuccokat, kivéve a kukoricát, mert azt szigorúan az utolsó percben kell főzéskor beledobni. Majd a végén gondterhelten megkérdezte, hogy vajon fél csomag chili elég-e a fél kiló húshoz, vagy tegyen-e még. Nyeltem egyet, mondtam neki, hogy én egy csipetnyit szoktam tenni, ha erősen akarok enni valamit, ő viszont kitartott amellett, hogy otthon ő simán két-három teáskanállal rak bele. Ezután némi tudományos polémia következett a chilimennyiség alkalmazásáról, összemértük a különböző iskolákat, de végülis abban maradtunk, hogy a végeredmény amúgyis empirikus úton dől el.

Így hát egy kis egészséges biciklizés és lakásnézés után mindent a terv szerint csináltunk: cuccok serpenyőbe be, kukorica a végén. És itt kezdődtek a bajok. A "Kikkererwten" konzerv akárhogy is kukoricakonzervnek néz ki, nem az (hiába a nagy szakértelemmel való válogatás is és a megspórolt 79 eurocent). Így némi csicseriborsó került a chilibe, ami azért nem kicsit lett csípős. Bár tartok tőle, hogy az elméleti vitánkba nem vettük bele, hogy a szar minőségű tescochili és anemáruházláncmárkájú chili között komoly a különbség. Nem baj, mostmár ezt is tudjuk.

De azért némi kenyérrel, rizzsel és jó hideg sörrel nagyon finom volt, de tényleg. Tehát a hír igaz, Zsófi tényleg istenien csinálja a chilis babot.

Kinga in Amsterdam

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kingainamsterdam.blog.hu/api/trackback/id/tr31991143

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dr. Justice · http://dotkom.blog.hu 2010.05.11. 19:30:34

Nyomhatunk majd random holland főzést, csak olyan cuccokat veszünk, aminek nem értjük a nevét, és meglátjuk mit rakunk össsze. elegendő chilivel valószínű minden passzol mindenhez :)

Mycus 2010.05.12. 09:36:21

A félcsomag v. 3ek chilivel..ahhh..erről a lakésnézős lecsóm jut eszembe..amire most már emlékszek :)
Nem kérdezem meg, hogy másnap reggel hogy voltatok :D

csicseri borso 2010.05.12. 10:26:44

hát igen, a csicseriborsó az csicseriborsó.
süti beállítások módosítása