HTML

Kinga Goes to Amsterdam

Kinga kalandjai Amszterdamban.

Living in Amsterdam


Ezt mondjátok ti

  • Mdavid89: Jó gyűjtés. Még néhány érdekesség: iranyamszterdam.hu/erdekessegek-amszterdamrol/#erdekessegek (2016.11.24. 22:50) Szuper érdekességek
  • ogrebike: Hello Kinga! Láttam a negatív tapasztalataidat és szeretnék érdeklődni, hogy ki szeretnénk menni ... (2012.07.23. 14:48) Amszterdam fárasztó
  • bpalesz: Helló Kinga!Bocs a zavarásért ,csak az lenne a kérdésem,hogy bármelyik bringaboltban hozzá lehet j... (2010.09.14. 08:14) Goodbye bike, hello bike
  • Kardhal: és az aduval sose spórolj (2010.08.15. 00:18) Fietsen in bos
  • alíz csodaországban: igen, de lassuk be, hogy az unnepsegen is total elaztal volna es azon mit sem segit az ingyen bkv (2010.07.23. 15:44) Hup Holland Hup

10 dolog, amitől biztosan tudod, hogy holland lettél

06
17

Nem tudom mi az oka, de általában szeretjük a dolgokat 10 pontba foglalni. Még akkor is, ha valamiről csak 9, vagy éppen 11 ötletünk van, olyankor is vagy ki kell izzadni, vagy szkippelni kell egyet, mert ki hallott már 9 vagy 11 pontról? Milyen szerencse, hogy ahhoz, hogy megtudjuk, hogy hollandok vagyunk-e már, éppen pont 10 pont szükséges. Ha bárki azt gondolja, hogy a biciklizés, a sajtevés vagy a tulipánvásárlás már jelentős százalékban hollanddá tesz, az bizony messze jár az igazságtól. Itt sokkal komolyabb dolgokról van szó. Ezek a tudományosan is bizonyított tények a következők:

1. Simán tudsz biciklizni esőben és magassarkúban cigizés és/vagy telefonálás közben, míg a szabad kezeddel a bevásárlószatyrot tartod a csomagtartón.

2. Ebédre nyers heringet eszel nyers hagymával és uborkával, egy pohár tejjel, és ízlik.

3. Megiszol két sört, és már azt sem tudod hol vagy.

4. Ki nem hagysz egy holland válogatott meccset, természetesen teljes narancssárgába öltözve és megiszol két sört...

5. Megpróbálsz a boltban hollandul kérni valamit és nem azonnal angolul válaszolnak

6. Maximum azon idegesíted fel magad, ha a  hülye turistának az első kérdése az, hogy hol van a legközelebbi coffeeshop. Mert utálod, hogy ez az első dolog, amiért a külföldiek Hollandiába jönnek. Azonban, ha a hülye turista azt kérdezi, hogy hol van a legközelebbi villamosmegálló, mosolyogva megvonod a vállad, hogy fogalmad sincs.

7. Miközben sétálsz az utcán, meg tudod állni, hogy nem bámulsz be minden függönytelen lakásba. Ha mégis benézel, nem ugrasz egy hatalmasat ijedtedben, ha éppen egy kétméteres feka csávó áll az ablakban és bámul vissza békésen.

8. Már hozzászoktál ahhoz, hogy néha egy-egy turista annyira elfárad a nagy városnézésben délután ötkor, hogy az út közepén fekszik le megpihenni. Szegényt még a kiérkező rendőrök kedves noszogatása sem tudja jobb belátásra bírni.

9. Időjárástól függetlenül (értsd: akár 16 fok, szeles esős idő vagy 27 fok, tűző napsütés) bőrdzsekit és csizmát viselsz.

10. A Heineken nem sör. Még azután sem, hogy már megittál két sört.

Na, abban az egyben biztos lehetek, hogy még nagyon hosszú idő kell a hollanddá válásomhoz.

Kinga in Amsterdam

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kingainamsterdam.blog.hu/api/trackback/id/tr972089976

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dr. Justice · http://dotkom.blog.hu 2010.06.18. 22:03:10

És a bringacsomagtartón utazás?

Kinga in Amsterdam 2010.06.18. 22:06:31

@Dr. Justice: Ja tényleg. De az csak akkor számít, ha miközben tekersz, cigizel és vagy telefonálsz (mondjuk esetedben a magassarkútól eltekinthetünk) és a szabad kezeddel mondjuk engem tartasz a csomagtartón. Más esetben sajnos nem tekinthető holland dolognak:)

Dar* 2010.06.21. 21:59:42

Hogy miért szeretünk tízben gondolkodni? Talán mert a két kezünkön összesen 10 ujj van, és hát számolni is csak el kellett kezdeni valahogy.:)
Kiegészítésként az jut eszembe így elsőre, hogy pl. egy csésze kávéhoz Hollandiában egy darab koekje (keksz) jár és nem több. Miután megkínálták az embert, a kekszes dobozt gondosan elzárják. Újabb csésze kávéhoz persze újabb egy darab keksz jár. Apróságokon szeretnek spórolni, másrészt viszont imádnak jótékonykodni. Érdekes nemzet nagyon.

alíz csodaországban 2010.06.22. 22:16:18

És 180 cm felett vagy (no offence meant) és sohasem fázol (két éves korodban egy szál pólóban a 10 fokos tengerparton sem leszel kékeslila) és híresen bénán guritasz a csajoknak (brüsszeli legenda). És adományozásban tényleg éllovasok.

Kardhal 2010.07.14. 19:59:39

És mikor vagy holland lovas?
süti beállítások módosítása